(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Dvojité šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 5 vejce, 2 lžíce kakaa, 10 dkg polohrubá mouka, 10 dkg cukr moučka ....................... Světlá náplň: šlehačka, 30g cukru, ztužovač šlehačky ......................... Tmavá náplň: šlehačka, 100g čokoláda na vaření (nebo ledové kaštany)
Postup přípravy
Těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pomalu přišleháváme žloutky a pak i ostatní suroviny. Upečeme na menším plechu vyložené pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme napůl.
Světlá šlehačka: šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem.
Tmavá šlehačka: den předem šlehačku povaříme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Necháme zchladnout a dáme do lednice. Druhý den ušleháme. Čokoládu může nahradit ledové kaštany nebo kakao.
Na jednu půlku vychladlého korpusu dáme tmavou náplň, na to natřeme světlou šlehačkovou náplň a přiklopíme druhou půlkou těsta. Můžeme polít čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé nakrájíme. Ztuhlé bysme moučník při krájení poničili. Já dnes čokoládu nedávala.
Pro větší rodiny doporučuji udělat rovnou z dvojité dávky.
Světlá šlehačka: šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem.
Tmavá šlehačka: den předem šlehačku povaříme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Necháme zchladnout a dáme do lednice. Druhý den ušleháme. Čokoládu může nahradit ledové kaštany nebo kakao.
Na jednu půlku vychladlého korpusu dáme tmavou náplň, na to natřeme světlou šlehačkovou náplň a přiklopíme druhou půlkou těsta. Můžeme polít čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé nakrájíme. Ztuhlé bysme moučník při krájení poničili. Já dnes čokoládu nedávala.
Pro větší rodiny doporučuji udělat rovnou z dvojité dávky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
22. 8. 2015, 6:32